fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Mokymai „Nuo sodo iki stalo: Sodo gėrybių panaudojimas maisto produktų gamyboje – mūsų sodų gastronominis paveldas”

Mokymai „Nuo sodo iki stalo: Sodo gėrybių panaudojimas maisto produktų gamyboje – mūsų sodų gastronominis paveldas”

VšĮ „Pomona – Tėviškės sodai“, kartu su projekto partneriais įgyvendindami Zarasų-Visagino regiono 2023-2029 m. vietos plėtros strategijos lėšomis finansuojamą vietos projektą „Praktinių mokymų programa apie vaismedžių sodų įkūrimą, išlaikymą ir eksploataciją“, kviečia į mokymus „Nuo sodo iki stalo: Sodo gėrybių panaudojimas maisto produktų gamyboje – mūsų sodų gastronominis paveldas“, kuriuos ves profesorius Rimvydas Laužikas.

Mokymai vyks:

  • 2025 m. vasario 7 d. (penktadienį), 15:00-17:00 – Zarasų profesinėje mokykloje (Šaltinių g. 46, Dimitriškių k, Zarasuose);
  • 2025 m. vasario 8 d. (šeštadienį), 12:00-14:00 – Salako bendruomenės „Sakalas” namuose (Daugailių g. 4, Salake).
  •  

Seminaro metu bus kalbama apie obuolių ir kitų sodo gėrybių panaudojimą istorinėje virtuvėje. Aptarsite, kokių veislių obuoliai seniau buvo rekomenduojami sidrui, o kokie obuolienėms. Susipažinsite su vaisių patiekalais, kurie beveik nepasikeitę išliko šimtus metų ir tais, kurie yra pakankamai nauji mūsų virtuvėse. Seminaro praktinėje dalyje pasigaminsime ir ragausime obuolių tortą, iškeptą pagal XVII amžiaus Radvilų virėjo receptą.

Renginiai nemokami, bet išankstinė registracija būtina: el. paštu: pts@europe.com / tel.: +370 699 30000.

Mokymai organizuojami įgyvendinant Zarasų-Visagino regiono 2023-2029 m. vietos plėtros strategijos lėšomis finansuojamą vietos projektą „Praktinių mokymų programa apie vaismedžių sodų įkūrimą, išlaikymą ir eksploataciją“, projekto Nr. SP-ZARA-LEADER-10-1-1.